Facelift Friday: Mercedes-Benz GLC

Facelift Friday: Mercedes-Benz GLC

Dankzij een modellengamma van buitenaardse omvang ontkomt Mercedes-Benz er bijna niet aan om op een beurs als die van Genève meerdere nieuwtjes te presteren. Zo kan het gebeuren dat we niet alleen kennismaakten met de CLA, CLA Shooting Brake, GLE 53 en AMG GT R Roadster, maar ook met een strakgetrokken GLC.

Die GLC heeft voor z'n nieuwe gezicht duidelijk gekeken naar de erg verse en grotere GLE. De afgeronde koplampen van het oorspronkelijke model werden wat platgedrukt en de grille is strakgetrokken. Daarbij is het breedste punt van het hekwerk iets naar beneden gezakt, wat er in combinatie met de nieuwe koplampen voor zorgt dat de auto iets meer in het asfalt lijkt te bijten.
Aan de achterkant is het, zoals we vaker zien bij facelifts, vooral de indeling van de achterlichten die eraan moest geloven. De verlichting was voorheen opgebouwd uit horizontale strepen, maar bestaat vanaf nu uit afgeronde vlakken waarbij het verlichte deel langs de randen van de unit loopt. Daarmee zien we opnieuw ...

Lees verder…