Facelift Friday: Kia Opirus

Facelift Friday: Kia Opirus

De kans dat je de Kia Opirus vergeten bent, is bijzonder klein. De auto was verre van populair, maar had zo'n markant uiterlijk dat de aanblik van één enkel exemplaar waarschijnlijk voorgoed in je geheugen gegrift staat. De faceliftversie is minder bekend en dus is er alle reden om juist die auto nog eens voor het voetlicht te brengen.

De Opirus verscheen in 2003 als het absolute vlaggenschip van Kia. In de jaren daarvoor en ook anno 2019 blijven de échte topmodellen van de Koreaanse merken voorbehouden aan Azië en in sommige gevallen de VS, maar aan het begin van deze eeuw durfde Kia het aan om zijn directielimousine bloot te stellen aan veeleisende Europeanen.
Niet anoniem
Eén ding had het merk daarbij goed begrepen: met een anoniem en bescheiden model kom je er niet als nieuwkomer in dit segment. Brutaal en opvallend moest het zijn en dat is de Opirus zeker. De ietwat hangende kont van het origineel, voorzien van horizontale lichtunits met ronde, met chroom afgezette elementen, deed een beetje Brits aan, maar oogde ...

Lees verder…