Radical presenteert Rapture

Radical presenteert Rapture

Radical heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed het doek verwijderd van een volledig nieuw model: de Radical. Volgens goede Radical-traditie is het opnieuw een zeer spartaanse sportieveling, maar volgens Radical lag de aandacht tijdens de ontwikkeling van de auto niet eerder zo sterk op het geschikt maken van de auto voor straatgebruik.

Hoewel het uiterlijk van de Rapture anders doet vermoeden, is Radicals jongste volledig straatlegaal. Dat betekent overigens niet dat de auto aan circuitwaardigheid heeft ingeboet. Volgens Radical is de auto net zo capabel op de circuits als zijn andere modellen.
Radical zet volledig in op het zo licht mogelijk maken van de auto en past derhalve speciale composieten toe voor de koets die om het lichtgewicht spaceframe is gevouwen. De Rapture wordt aangedreven door een 355 pk en 434 Nm sterke 2,3-liter EcoBoost-motor die afkomstig is van de planken van Ford. Schakelen gaat door middel van een sequentiële zesbak. Het onderstel van de auto is volledig aanpasbaar. De tweezitter heeft een ...

Lees verder…