Facelift Friday: Honda Stream

Facelift Friday: Honda Stream

Ach, de Honda Stream. De relatief compacte Japanner met drie zitrijen kwam in een periode waarin dit soort middelgrote MPV's behoorlijk populair waren, maar wist in ons land toch maar weinig concurrenten van hun plekje te verdrijven. Zoals bij meer Honda's lag dat niet aan de auto zelf, die in 2003 een flinke facelift kreeg.

De Honda Stream verscheen in 2000 op de markt, net na de in Europa erg populaire Opel Zafira. Die Opel bood drie zitrijen in een verpakking van Astra-formaat en werd een hit bij de grote gezinnen die er destijds kennelijk nog wel waren.
De Honda Stream deed op papier alles goed. Hij leunde op de Civic zoals de Zafira dat op de Astra deed en beschikte over moderne, zuinige aandrijflijnen, zeven zitplaatsen en zelfs een klein vleugje sportiviteit, al valt dat laatste alleen op als er een andere zevenzitter naast staat. Het koetswerk van de Stream mag je voor dit segment gerust opvallend noemen. Van opzij valt de sterk afgeronde ruitpartij op, aan de achterkant gaat het samengesmolten ...

Lees verder…