Aston Martin DBS 59 eert winst Le Mans

Aston Martin DBS 59 eert winst Le Mans

Het is dit jaar zestig jaar geleden dat Aston Martin de eerste twee podiumplaatsen van de 24 Uur van Le Mans beklede. Om dat historische moment te vieren, komt het merk met een speciale editie  van de DBS Superleggera. Die verschijnt natuurlijk in een speciale oplage. Mogen jullie eens gokken hoe groot die oplage is!

Voor elk uur van de iconische race bouwt Aston Martin één exemplaar van de speciale DBS 59. Dat komt dus neer op 24 exemplaren. Het '59' in de type-aanduiding verwijst uiteraard naar het jaar waarin Aston Martin er met de eerste twee plekken tijdens de race vandoor ging: 1959. Tijdens die race gingen de coureurs Roy Salvadori en Caroll Shelby in een DBR1 met de winst strijken, gevolgd door collega-coureurs Maurice Trintignant en Paul Frère.
Aston Martins Q-personaliseringsafdeling kreeg de opdracht om de speciale editie in elkaar te knutselen. Wat gelijk opvalt, is natuurlijk de lakkleur 'Racing Green' waarin de ontwerpers de DBS hebben laten spuiten. Deze kleur komt precies overeen met ...

Lees verder…